Diensten

Prefabricatie

Bij prefabricatie gebeurt het voorbereidende werk in ons eigen atelier. Voordelen? Tijdswinst, een kostenbesparing en continuïteit. Het modulair bouwen (of SKIDS) won de voorbije jaren dan ook aan populariteit in de sector van industriële leidingen.

MB Industrial Piping beschikt over een eigen atelier met ervaren, gekwalificeerde en gecertificeerde lassers. Zij volgen strikt de ASME-codes en de richtlijnen van de Pressure Equipment Directive (PED) voor drukapparatuur.

Wij bereiden uw leidinginstallatie zoveel mogelijk voor op de eigenlijke plaatsing on-site. Dankzij prefab piping verloopt het project sneller en betaalt u minder werkuren. Een win-winsituatie voor beide partijen. En ondertussen blijft uw productielijn gewoon doordraaien. Continuïteit verzekerd.

Prefabricatie: materialen en werken

Bij het samenstellen van uw leidingsysteem gebruiken we vooral staal en roestvast staal (inox). Meer materialen? Koolstofstaal, (super) duplex, titanium en cunifer. Het gaat meestal om de montage van pompen, warmtewisselaars, schakelkasten en loopbruggen. Maar ook het isoleren en schilderen van leidingen vindt plaats in ons atelier.

Uw prefab buisleidingen worden op maat samengesteld en gemonteerd vooraleer ze op uw bedrijfssite toekomen. Vooraf gemonteerde installaties noemen ook SKIDS en zijn vooral populair in de petrochemische industrie om gassen te scheiden en te zuiveren.

Wij fabriceren ook leidingen volgens aangeleverde tekeningen, modellen en eigen metingen in elk materiaal. (St.37, St.52, RVS 304, RVS 316, RVS 316, …)

Certificaten en kwalificaties

  • Keuringsattesten: NDO-onderzoeken, hydrotesten, …
  • Laskwalificaties: LMK, WPQR en andere indien vereist
  • Conform piping-normen EN-13480, ASME, PED en ATEX

Onze troeven?

Vooraf gemonteerde leidingsystemen op maat laten installeren in uw bedrijf? Totaaloplossingen binnen uw budget en planning?
Bij MB Industrial Piping krijgt u staalharde garanties.

  • Eigen atelier voor maatwerk
  • Snelle en efficiënte uitvoering
  • Gekeurde en gecertificeerde installaties
  • Kwaliteit en veiligheid
  • Duurzame constructies

Geniet van onze complete service. Van planning tot uitvoering, van advies tot onderhoud.