Diensten

Leuningen & Balustrades

(Trap)leuningen en balustrades zijn in de eerste plaats functioneel: ze zorgen voor houvast en garanderen onze veiligheid. Maar het oog wil ook wat. Daarom installeren wij stijlvolle modellen in staal en inox. Perfect te combineren met hout.

Buiten gaat het meestal om balustrades aan een terras of raam, binnen om een trapleuning. Als uw trap in goede conditie verkeert, volstaat het om een leuning te monteren of te vervangen. Soms loont het om uw trap te zandstralen en een vernislaag aan te brengen. Op die manier ziet hij er als nieuw uit.

Staal of RVS (inox)?

Waarom leuningen en balustrades in staal en roestvast staal? Beide materialen zijn in de eerste plaats sterk en duurzaam. En ze vallen prima te combineren met houtsoorten (bijv. eik of beuk), natuursteen (marmer, arduin, …) of glas.
Welke keuze maak je dan? Elk materiaal heeft zijn specifieke voordelen. Staal is goedkoper en verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, RVS is dan weer onderhoudsvriendelijk en biedt qua afwerking meer mogelijkheden (accessoires).

 1. Staal
  1. Elke RAL-kleur
  2. Lagere montagekosten
  3. Veel bewerkingsmogelijkheden
 2. RVS
  1. Geslepen K320 + hoogglans gepolijst
  2. Goed bestand tegen corrosie
  3. Onderhoudsvriendelijk

Voor inox trapleuningen zijn er drie afwerkingsmogelijkheden: geborsteld, geparelstraald of mat. Meer mogelijkheden? Kies voor smeedijzeren trapleuningen, metalen leuningen of balustrades in staal.

Balustrades en leuningen op maat

Uw trap of terras van de nodige steun voorzien? Dan kiest u natuurlijk ook met uw ogen. Vraag gerust ons advies voor een esthetisch mooi eindresultaat. Zo komt u te weten welke vorm en welk materiaal de beste keuze is voor uw interieur. U krijgt een voorstel op maat van uw ruimte, stijl en budget. Het maatwerk vindt trouwens plaats in ons atelier zodat de montage zélf vlot, snel en veilig verloopt.
Voor balustrades wordt vaak gekozen voor een ontwerp in combinatie met glas of hout.

Ons stappenplan

Bij het installeren van een trapleuning of balustrade hanteren we een vast stappenplan.

 1. Technisch plan: Eerst vertelt u ons alles over uw droomleuning of balustrade, daarna tekenen onze ontwerpers een technisch plan uit.
 2. Prefabricatie: In ons atelier gaan onze ervaren lassers aan de slag met de door u gekozen materialen.
 3. Montage: Onze gecertificeerde technici komen ter plaatse om de leuning of balustrade te monteren.

Uw garantie?

 • Voor alle situaties een pasklare oplossing: leuningen/balustrades voor trappen of overlopen binnen en balkons en terrassen buiten.
 • Ontwerpen in alle mogelijke afmetingen, vakkundig gemonteerd in ons atelier.
 • Oneindig veel mogelijkheden dankzij ons vakmanschap. Wij maken uw leuningen en balustrades op maat.